Strøm til Ukraine

Tidligt tirsdag morgen d. 13. december blev tre generatorer for rullende DR-kameraer løftet op af en kælder under Christiansbro i København og læsset på lastbiler.


Derfra går turen mod Ukraine, hvor de skal gøre en forskel for tusindvis af mennesker, der har hårdt brug for den livsnødvendige strøm. Hver generator har kapacitet til at generere strøm svarende til 900 danske husstande eller et hospital på op til 5.000 m2.


Generatorerne er ikke blot efterset og serviceret. De er også klargjort til hurtig installation og sendt af sted med reservedele og servicepakker for at sikre, at de er fuldt funktionsdygtige, når de ankommer til Ukraine.


Gårsdagens begivenhed var kulminationen på en effektiv og intensiv proces, der tog form i midten af november. Vi takker ATP Ejendomme og Bo Schoppe for hurtigt initiativ, da det stod klart, at generatorerne var i overskud ifm. ombygningen af Nordeas tidligere hovedsæde på havnekanten.​


Hos Cubic Group har vi bidraget med planlægning og sikkerhedsforanstaltninger ifm. flytningen af de tonstunge generatorer, og om projektet siger Jens Johansson: Alle involverede har knoklet for at få dette til at lykkedes, og det har været en ære og fornøjelse at være en del af processen.


Blandt de øvrige medvirkende virksomheder bag donationen til Ukraine er:

Rambøll, Rambøll Fonden, Køge Nord Rotary Klub, Lviv International Rotary Club, en lang række danske Rotary klubber, Coromatic, Andersen og Heegaard, Evice, Herfølge Kleinsmedie, J. Jensen, Delfi Technologies, LE34 og Dansk Miljø- og Energistyring.

#tændetlysiukraine


Om os​

Cubic Group leverer tværfaglig og værdiskabende rådgivning til bygherrer, andre rådgivende virksomheder og entreprenører. 

Vi er specialister i byggeprocesser og kan varetage dit byggeprojekt fra A-Z.

CUBIC group

Hans Edvard Teglers Vej 3

2920 Charlottenlund

Se rutevejledning her

Kontakt os

Følg os