BIG HQ

Funktion: Arbejdsmiljøkoordinering (B)

Kunde: Bjarke Ingels Group

Entrepriseform: Fagentreprise

Projektperiode: 2022-2023

Beskrivelse af projektet:

Arkitekterne fra BIG har naturligvis selv tegnet deres nye hovedsæde i Nordhavn, og det er med deres egne ord et studie i betonbyggeri, der sprænger rammerne for brug af det omdiskuterede materiale.

Når det står færdigt, vil arkitektvirksomhedens hovedkvarter strække sig 27 meter over Sundholmen i Nordhavn. En kerne af nordisk granit skærer sig fra stuen til øverste sal. 7 overlappende etager skaber en kaskade af sammenhængende planer og bæres af 20 meter lange pladsstøbte facadebjælker, der hver vejer 100 tons. De er stablet ovenpå hinanden som sandwichelementer og skifter mellem lukkede felter af betonkonstruktioner og transparente felter af glas.

En sammenhængende 140 m spiral af grønne terrasser snor sig langs facaden hele vejen rundt om bygningen, og skaber en levende facade af grønt. Fra taghaven er der en 360-graders udsigt over havnen.

Det nye hovedkontor for tegnestuen BIG bygges med henblik på at opfylde de sociale, miljømæssige og økonomiske kriterier for en DGNB-Guld-certificering.

Visualiseringer af det kommende hovedkontor i Nordhavn: Bjarke Ingels Group

Om os​

Cubic Group leverer uvildig og værdiskabende rådgivning til bygherrer, andre rådgivende virksomheder og entreprenører. 

Vi er specialister i byggeprocesser og kan varetage dit byggeprojekt fra A-Z.

CUBIC group

Ordrupvej 60, 5. sal

2920 Charlottenlund

Se rutevejledning her

Kontakt os

Følg os