Amagerbakke - Nyt forbrændingsanlæg

Funktion: Arbejdsmiljørådgivning

Kunde: Babcock & Wilcox Vølund A/S

Entrepriseform: Hovedentreprise

Økonomi: 3,9 mia. kr.

Projektperiode: 2016-2019

Beskrivelse af projektet:

Anlægget, Amager Bakke, blev bygget af Amager Ressourcecenter (ARC), der ejes af fem danske kommuner. Det er udstyret med to ovnlinjer og et fælles turbine- og generatoranlæg. Anlægget erstatter et 45 år gammelt anlæg med fire ovnlinjer, der brænder 2 x 35 ton affald i timen.

Københavns moderne anlæg sætter nye standarder for miljøpræstation, energiproduktion og affaldsbehandling. Innovativ teknologi og arkitektur integreres for at danne en fremtid, hvor affalds-til-energianlæg hilses velkommen i enhver baghave. Amager Bakke, der blev lanceret i 2019, er ikke kun et af de bedst fungerende europæiske anlæg med hensyn til energieffektivitet, affaldsbehandlingskapacitet og miljøhensyn, men også med hensyn til visuel gengivelse og lokal accept.

I alt behandler energianlægget omkring 400.000 ton affald årligt produceret af 500.000 - 700.000 indbyggere og mindst 46.000 virksomheder. Forsyner mindst 50.000 husstande med elektricitet og 120.000 husstande med fjernvarme. Har dampdata ved 440 grader og 70 bar, hvilket fordobler den elektriske effektivitet sammenlignet med det anlæg, der tidligere opererede i nærheden.

Babcock & Wilcox Vølund leverede hele forbrændingssystemet fra kran gennem fodring, DynaGrate® og kedel, til askehåndtering samt et partikel- og NOx-reduktionssystem. Det er så sikkert, at der er en skiløjpe på bygningens tag, der er åben for offentligheden. Cubic Group varetog alt sikkerhedsarbejdet for Babcock & Wilcox Vølund i forbindelse opbygningen af hele forbrændingssystemet.

Om os​

Cubic Group leverer tværfaglig og værdiskabende rådgivning til bygherrer, andre rådgivende virksomheder og entreprenører. 

Vi er specialister i byggeprocesser og kan varetage dit byggeprojekt fra A-Z.

CUBIC group

Hans Edvard Teglers Vej 3

2920 Charlottenlund

Se rutevejledning her

Kontakt os

Følg os