BIG HQ

Råt hovedkvarter til BIG i Københavns Nordhavn

Arkitekterne fra BIG har naturligvis selv tegnet deres nye hovedsæde i Nordhavn, og det er med deres egne ord et studie i betonbyggeri, der sprænger rammerne for brug af det omdiskuterede materiale.

BIGs nye domicil er 27 meter højt og fordelt på syv etager opført i en bærende betonkonstruktion af in situ-støbte megabjælker, der er stablet skiftevis over hinanden i en sandwichkonstruktion og skifter mellem lukkede felter af betonkonstruktioner og transparente felter af glas.

De syv overlappende etager skaber en kaskade af sammenhængende planer og bæres af 20 meter lange pladsstøbte facadebjælker, der hver vejer 100 tons. Indvendigt bæres alle dæk af én, centralt placeret, naturstenssøjle. Alle etager har adgang til grønne terrasser, og øverst troner en taghave.

Byggeriet er det foreløbigt største i Danmark, som bliver støbt med FutureCEM, hvor CO2-besparende cement bruges i betonblandingen. Den forventede CO2-reduktion er på 25-30 procent i forhold til traditionel beton.

Det nye domicil kommer til at danne en rå og rummelig ramme for BIGs ansatte og opfylde de sociale, miljømæssige og økonomiske kriterier for DGNB Guld.

Funktion Arbejdsmiljøkoordinering (B)

Kunde Bjarke Ingels Group - BIG

Entrepriseform Fagentrepriser

Projektperiode 2022-2023

Samarbejdspartnere BIG

Om os​

Cubic Group leverer tværfaglig og værdiskabende rådgivning til bygherrer, andre rådgivende virksomheder og entreprenører. 

Vi er specialister i byggeprocesser og kan varetage dit byggeprojekt fra A-Z.

CUBIC group

Hans Edvard Teglers Vej 3

2920 Charlottenlund

Se rutevejledning her

Kontakt os

Følg os