TP50 - 23 km ny højhastighedsbane fra Køge til Ringsted

Funktion: Arbejdsmiljøkoordinering B

Kunde: Banedanmark/JV Eriksson-Züblin

Entrepriseform: Totalentreprise

Økonomi: 600 mio. kr.

Projektperiode: 2015-2018

Beskrivelse af projektet:

København-Køge-Ringsted-banen, også kaldet Den nye bane København-Ringsted, er en dobbeltsporet og elektrificeret jernbane på Sjælland fra København via Køge til Ringsted. Den blev indviet den 31. maj 2019 af H.K.H. Kronprins Frederik og åbnede for almindelig drift dagen efter. Det er Danmarks første højhastighedsjernbane, og med 255,6 km/t opnået af et testtog holder jernbanen hastighedsrekorden for tog i Danmark.

JV mellem firmaerne M. J. Eriksson og Züblin stod for etableringen af 23 km af strækningen mellem fra Køge til Ringsted – også kaldt TP50. Det omfattende arbejde indbefattede jordarbejder, funderingsarbejder, afvandingsarbejder, omlægninger og etableringer af nye lokalveje, rundkørsler og ledningsomlægninger for et stort antal ledningsejere, nedrivninger af broer samt opbygning af nye broer, passager mm. Strækningen fra Kværkeby til Ringsted blev udført langs med eksisterende jernbane i drift, hvilket stillede store krav til sikkerheds- og udførelsesarbejderne på denne strækning, herunder især til fundering/spunsarbejder og opførelse af bygværkerne. Cubic Group var arbejdsmiljøkoordinator B på hele træningen samt udførte samtlige byggepladstegninger.

Om os​

Cubic Group leverer tværfaglig og værdiskabende rådgivning til bygherrer, andre rådgivende virksomheder og entreprenører. 

Vi er specialister i byggeprocesser og kan varetage dit byggeprojekt fra A-Z.

CUBIC group

Hans Edvard Teglers Vej 3

2920 Charlottenlund

Se rutevejledning her

Kontakt os

Følg os